Opplever du Walhols bilde som en kritikk av moderne idoldyrking eller en beundring av filmstjernen?
Walhols bilde av Marilyn Monroe viser en stor kontrast mellom det "fantastiske" liv i farger, som kan være slik livet hennes ble framstilt i mediene, og delen i svart/hvitt, som kan symbolisere baksiden med et så offentlig liv. Bildet kan sees på som en kritikk av moderne idoldyrking, fordi denne idoldyrkingen førte til at Marilyn sitt liv ble totalt forandret. Dette presset hun ble utsatt for at omverdenen, som følge av den moderne idoldyrkingen, gjorde at hun tok livet sitt.



Hvorfor tror du at "Av rapport fra Vietnam" kunne provosere så mye i 1965?
"Av rapport fra Vietnam" provoserte mange i 1965, fordi det var midt under Vietnamkrigen, der USA bombet Nord-Vietnam. "Av rapport fra Vietnam" viser en munn, og inni munnen er det en dukke som blør mot det amerikanske flagget. Over det står det "Vietnam". Dette kan tolkes som en kritikk mot USA og deres krigføring, og mange ble provosert av dette.


"Jailhouse Rock" kan oppfattes som


Tøm tekstene 2,3,5

  1. Eksistensialisme er en tro på menneskets ansvar, frihet og mulighetens valg. Kjente forfattere er Albert Camus, Jean Paul Sartre og Simone de Beauvoir.
  2. De absurdistiske forfatterne ser på tilværelsene som håpløs og meningsløs, og de la vekt på språkets betydninger og spørsmålet om vi kan forstå hverandre.

  1. Modernistisk lyrikk kjennetegnes ved å ikke ha en fast rytme og linjedeling, men de skrev uten de tradisjonelle reglene for å symbolisere det kaotiske livet. De brukte upoetiske ord som var tatt ut av mediene og hverdagslivet. 

Kommentarer

Populære innlegg